Завърши първият етап от пълната рехабилитация на общинския път Пленимир – Петлешково

Ремонтът на тази част от трасето продължи близо два месеца и днес жителите и гостите на общината се радват равен път

Завърши първият етап от пълната рехабилитация на общинския път Пленимир – Петлешково

В началото на седмицата завършиха дейностите от първия етап по пълната рехабилитация на общински път Пленимир - Петлешково, с дължина 5+378.55 км., на обща стойност 2 702 195 лв.



В първата фаза ремонт на трасето беше извършен в отсечката от отбивката на главния път между Генерал Тошево и Добрич до село Пленимир. Основните дейности включваха фрезоване на асфалтова настилка, полагане на трошенокаменна настилка, изкопаване на земна маса, оформяне и засипване на банкетите с трошенокаменна настилка, доставка и полагане на два пласта асфалт по 4 см. След приключване на тези строителни работи беше положена маркировка и нови пътни знаци.

Във втория етап, който се очаква да започне скоро, ще бъде извършена пълна рехабилитация на отсечката от село Пленимир до разклона на пътя Генерал Тошево – Балчик в посока село Петлешково. Там ще бъдат извършени същите строителни дейности.

Финансирането на пълната рехабилитация на общински път Пленимир - Петлешково е на стойност 5 404 390 лв. с ДДС и е осигурено от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.