„Какво е за теб приятелството?“ е темата на VII областен конкурс за есе

Крайният срок за изпращане на есета за участие в конкурса е 28.11.2023г.

„Какво е за теб приятелството?“ е темата на VII областен конкурс за есе

Целта на конкурса е да провокира и даде възможност на децата и младите хора да разсъждават и споделят мнението си по обществено значими теми, които допринасят за изграждането на личността им.



В конкурса могат да вземат участие деца и млади хора на възраст 11 – 19 години, разпределени в две възрастови групи: 11- 14 години, 15 – 19 години. Участниците  трябва да представят есе на тема : „Какво е за теб приятелството?“ с обем до три стандартни печатни страници.

Към всяко есе трябва да е приложена - Декларация за съгласие за предоставяне на лични данни, както и трите имена, възраст, точен адрес, телефон, електронна поща и учебно заведение.

Крайният срок за изпращане на есета за участие в конкурса е 28.11.2023г. на електронна поща: mcd.konkurs@gmail.com или на адрес: гр.Добрич 9300, Младежки център -Добрич, П.К.№ 15.

Наградният фонд е в две възрастови групи:

Първа възрастова група  /11 – 14 години/                                                      

Първа награда – 200 лв.

Втора награда – 100 лв. 

Трета награда – 50 лв.        

Втора възрастова група  /15 – 19 години/

Първа награда – 200 лв.

Втора награда – 100 лв. 

Трета награда – 50 лв.

Оценяването ще се извърши от компетентно жури.  

При участие в конкурса, кандидатите приемат условието, техните творби да останат във фонда и да бъдат използвани и разпространявани от Младежки център – Добрич.

Конкурсът се оргнизира от Община град Добрич, Младежки център – Добрич, Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.