Съдът одобри още едно споразумение за условна присъда за разпространение на наркотици

Условно наказание от 3 години лишаване от свобода при 5 години изпитателен срок ще търпи 27-годишният Дамян М. Райчев от Добрич, след като Добричкият окръжен съд одобри сключеното между него и Окръжна прокуратура – Добрич, споразумение за решаване на делото в досъдебното производство. Със споразумението се признава, че през периода от месец януари 2009 г. до 15.12.2009 г. в гр. Добрич той е участвал в организирана престъпна група, организирана и ръководена от 34-годишен добричлия, в която са участвали още 9 лица, всички от Добрич, която е въоръжена, създадена с користна цел, и за да върши престъпленията незаконно носене на оръжие и разпространение на наркотици.

Съдът одобри още едно споразумение за условна присъда за разпространение на наркотици
Дамян Райчев се призна за виновен и заяви, че доброволно е подписал споразумението с прокуратурата. Той разбира, че то има последствията на влязла в сила присъда и се отказва от разглеждане на делото по общия ред.

Представителят на Окръжна прокуратура – Добрич, поиска съдът да одобри споразумението, тъй като са налице законовите основания за сключването му и за одобряването му. С деянията си Дамян не е нанесъл вреди. Прокурорът посочи, че видът и тежестта на наказанието, което му се налага, съответства на престъплението, което е извършил. Наказанието отговаря и на изискванията на морала.

Дамян Райчев има средно образование, не е женен, не е осъждан.

Добричкият окръжен съд констатира, че споразумението не противоречи на закона и морала, одобри го и прекрати наказателното производство срещу 27-годишния.

Определението на Добричкия окръжен съд не подлежи на обжалване и протест.