Д-р Митко Груев и още четирима лекари от МБАЛ Добрич отличени от колегията на лекарския съюз в Добрич

В деня на българския лекар- 19 октомври от 13.00 часа ще бъде извършен тържествен водосвет за здравето на лечителите пред храма „Света Екатерина“ в двора на болницата

Д-р  Митко Груев и още четирима лекари от МБАЛ Добрич отличени от колегията на лекарския съюз в Добрич

Отличените са в следните категории:



„Лекар на годината 2023 на гр.Добрич“- Д-р Митко Груев

Той е анестезиолог- реаниматор. От 10 години е Началник на отделението по анестезиология и интензивно лечение. От 2015г. е координатор по донорството за Област Добрич, лекар с огромен дългогодишен опит в борбата за човешкия живот.

 „Млад лекар на годината- Ти си нашето бъдеще“- Д-р Ерсин Исмаил- специализант към Отделението по Медицинска онкология, „Златен хипократ“ на МУ-Варна, изключително проспериращ и бързо развиващ се млад лекар.

„Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалността“- Д-р Щерю Иванов- доайен на специалностите      „ гастроентерология“ и „пулмология“ в гр.Добрич, с повече от 45 години професионално развитие, асистент към МУ-Варна.

„Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина“- Д-р Кристина Желязкова- педиатър- за прилагане и развитие на модерна методология и лечение на новородени деца със заболяването „Капилярен хемангиом“ в гр.Добрич.

„Принос за развитието и утвърждаването на съсловната организация“- Д-р Калоян Куртев- ортопед травматолог- дългогодишен член на управителния съвет на РЛК-Добрич и националната етична комисия към БЛС със значителен принос в разрешаването на етичната проблематика свързана с лекарската практика на национално равнище.

В деня на българския лекар- 19 октомври от 13.00 часа ще бъде извършен тържествен водосвет за здравето на лечителите пред храма „Света Екатерина“ в двора на болницата.