Йордан Йорданов: Ремонтът на централната градска част и изграждането на индустриален парк са основните ни приоритети

Йордан Йорданов, кандидатът за кмет на Местната коалиция, представи своя план за управление на Добрич пред представители на синдикалните структури на КНСБ

Йордан Йорданов: Ремонтът на централната градска част и изграждането на индустриален парк са основните ни приоритети

Започване и завършване на ремонта на централната градска част и изграждането на модерен индустриален парк са основните приоритети в плана на местната коалиция с кандидат Йордан Йорданов.
„Индустриален парк Добрич“ предстои да бъде изграден изцяло в следващите 3 години и всички първоначални усилия ще бъдат насочени към реализиране на проектите по рехабилитация на съществуваща и създаване на нова довеждаща инфраструктура, както и изцяло създаване на вътрешната инженерна и техническа инфраструктура.
Основната цел е създаване на условия за привличане на местни и чуждестранни инвеститори. Това ще доведе до повишаване на конкурентоспособността на местната икономика и осигуряване на нови работни места и заетост в региона за подобряване на жизнения стандарт, устойчивата заетост и доходите на добричлии.



Започването и завършването на центъра също попадат в непосредствените задачи на плана. Осигурено е финансиране, има идеен и технически проект, избрана е фирма изпълнител. Центърът ще бъде ремонтиран с павета, с дебелина над 5 см. Ще се осигури съвременна визия и функционалност, с кътове за отдих и игра на децата. Ще се осигурят повече паркоместа.
След големия ремонт на улици, общината вече разполага с ресурс за малките междублокови пространства, прилежащите към блоковете паркинги и подходи. От коалицията посочват, че това остава основен приоритет и през следващия мандат.
В плана са заложени и конкретни мерки за подобряване на почистването в град Добрич. Това включва машинно почистване на улиците, нови контейнери и по-строг контрол към фирмите, използващи битови контейнери за нуждите на търговските си обекти.
В областта на културата е предвидено запазване на съществуващите прояви, но и обогатяване на културния календар в града. Планът предвижда социално-битово подпомагане на артисти и други специалисти в областта на културата. Финансиране на културни институти, които да създават културни продукти, съобразени с изучавания учебен материал в средното образование. Подпомагане на самодейни състави, търсене на възможност за по-достойно заплащане на труда на артистите от общинските културни институти на Добрич.

Целият план за управление може да видите на тук.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!