Йордан Йорданов: Не може да се харчат пари за асфалтиране, без да е изградена подземна инфраструктура

Кандидатът за кмет на Община Добрич Йордан Йорданов е категоричен, че в кв. Рилци всички имоти ще бъдат включени към канализация

Йордан Йорданов: Не може да се харчат пари за асфалтиране, без да е изградена подземна инфраструктура

Единственият квартал в Добрич изцяло без битова канализация бе Рилци. Израждането е труден и много скъп процес, който спираше дълги години желанието за този ремонт. Разбирам недоволството, причинено от строителните дейности, но не мога да допусна в XXI век да има цял квартал без канализация, това заяви Йордан Йорданов в Рилци.
Народният представител и бивш министър на регионалното развитие Гроздан Караджов се запозна с напредъка на работата по Втори и Трети етап от изграждането на канализацията в квартала.
„Не може да се харчат пари за асфалтиране, без да е изградена подземна инфраструктура. Затова ние не обещавахме, а работим“, подчерта Йорданов.
Канализацията ще се изпълнява чрез изкопно полагане от пластмасови гофрирани тръби с диаметри DN 315. Тръбите са от полипропилен, като всички имоти ще могат да бъдат включени в новоизградената битова канализация, чрез сградни канализационни отклонения.
Вторият етап от изграждането на канализацията в квартала започна през юни 2023 г. Ще бъдат изградени на два етапа близо 8800 метра канализация, като финансирането е от бюджета на община Добрич и Министерството на околната среда и водите.



КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ СА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ!