Димитър Николов е кандидат за кмет на Балчик, издигнат от ГЕРБ-СДС

Към настоящия момент е началник на район Балчик  във „Водоснабдяване и Канализация“ АД. Той е и президент на „Ротари клуб Балчик“ за 2023-2024 година

Димитър Николов е кандидат за кмет на Балчик, издигнат от ГЕРБ-СДС

Той е на 37 години, родом от град Балчик. Завършил е средното си образование в белия град, след което следва „Информатика” в Пловдивки университет „Паисий Хилендарски“. Завършва магистърска степен в ВИНС – Варна, специалност „Икономика на стройтелството“.
Работил е в КК "Албена" като системен администратор. От 2015г. до 2018г. заема длъжността директор на клон Добрич в най-голяма държавна фирма в областта на ИТ сферата „Информационно Обслужване“ АД. Към настоящия момент е началник район Балчик  във „Водоснабдяване и Канализация“ АД. Президент на „Ротари клуб Балчик“ за 2023-2024 година.
„Балчик е град с невероятен потенциал за развитие. Разполагаме с красива природа, много исторически и културни забележителсности, които правят града ни привлекателна дестинация за много туристи, както от страната, така и от чужбина. Но не трябва да забравяме, че тук много хора са решили да създадат семействата си и да отглежат децата си. Искам да създадем една по-добра среда за живот, култура, образование и развитие. Това е причината да се кандидатирам за кмет. Общината трябва да се управлява прозрачно и да има публична отчетност. Жителите на града трябва да имат доверие в институциите. Проблемите не трябва да се нeглижират, а трябва се решават, защото засягат всички нас. 
При срещите ни с жителите на общината обсъдихме много теми и стигнахме до извода,  че хората остават нечути. На всички ни е ясно, че проблемите няма да се решат с магическа пръчка, но трябва да се положат усилия. Разделението и реваншизма не дават решение на проблемите. Кметовете трябва да са проводници между жителите и  институциите. Трябва да има добра комуникация между хората, кметовете и държавата, защото това е пътят за една добре работеща структура, ангажирана с развитието на града.
Поддръжката на инфраструктурата и изграждане на нова такава е сред основните приоритети, защото състоянието на улиците, тротоарите, ВиК инсталацията, детските площадки, паркове, междублокови пространства, общински сгради  е от съществена важност за един по-достоен и качествен начин на живот. Нужно е да се обърне внимание на абсолютно всички квартали, вилни зони и села.
Трябва незабавно да страртират проучвателни дейности в свлачищните райони, защото не трябва да забравяме, че това са процеси, върху който трябва да има постоянен мониторинг, за да се предотвратяват трагични инциденти.
Редно е да преразгледаме обхвата, начина на действие и цената на синята зона. Към настоящия момент рентабилността и функционалността на тази зона са спорни. Тя трябва да създава ред и контрол в града, но вместо това затруднява, бизнеса, туристите и жителите. 
Не на последно място, трябва да положим значителни усилия за да привлечем инвестиции на територията на общината, като създадем една благоприятна среда за развиване на бизнес. По тази начин ще се разкрият нови и по-добре заплатени работни места, които да са предпоставка младидте хора да предпочетат да живеят в Балчик, вместо да търсят реализация в по-големите градове.
Това са една малка част от приоритетите, върху които ще работя, ако жителите на Община Балчик ми  гласуват доверие. Смятам, че имаме достатъчно капацитет и възможности, заедно да направим Балчик, по-приветлив за нови инвестиции, по-добро място за живот, по-добра туристическа дестинация, защото града е на жителите на Община Балчик и само те могат да определят бъдещето и”.
Гласувайте с бюлетина №7!



КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!