Заличиха член на СИК в село Росица, заради брака й с кандидат общински съветник

Постъпили са още няколко жалби в ОИК Генерал Тошево

Заличиха член на СИК в село Росица, заради брака й с кандидат общински съветник

Постъпил е сигнал от упълномощен представител на КП "БСП ЗА БЪЛГАРИЯ". Изнесени са данни за това, че в секционна избирателна комисия в село Пчеларово членува лицето Желязка Димитрова, която е в брак с кандидата за общински съветник от листата на ПП ГЕРБ Димитър Димитров. От справка в ГРАО, извършена от ОИК Генерал Тошево, става ясно, че членът на избирателната комисия действително има сключен граждански брак с кандидата за общински съветник. Според разпоредба в Изборния кодекс това е нарушение. ОИК Генерал Тошево заличи Желязка Димитрова като член на СИК. 



Сигнализирано е отново от представител на КП "БСП ЗА БЪЛГАРИЯ" за нарушение на изборния кодекс в село Росица, извършено от Димитричка Стоянова. Според подадената жалба, Димитричка Стоянова е посрещала избирателите в магазина и ги е съпровождала до избирателна секция. След извършена проверка от представители на ОИК Генерал Тошево, не е установено нарушение.

Още един сигнал е подаден от  КП "БСП ЗА БЪЛГАРИЯ" в Генерал Тошево. Изнасят се твърдения за това, че в голяма част от секциите членове на СИК сгъват бюлетината на две, като по този начин се вижда вота на избирателя. ОИК Генерал Тошево указва на всички СИК да не допускат сгъване на бюлетина по начин, по който се вижда вота на избирателя.