Битката за кметското място в Община Каварна продължава

На балотаж отиват Елена Балтаджиева и Цонко Цонев при 100% обработени протоколи на СИК

Битката за кметското място в Община Каварна продължава

Окончателните резултати от първия тур на местните избори в Община Каварна показват, че двамата бивши кметове Елена Балтаджиева и Цонко Цонев ще се явят на втори тур следващата неделя. Елена Балтаджиева от ВМРО е събрала 34.45% от гласовете в морската община. За Цонко Цонев от Новото време са гласували 21.75% от избирателите.
На трето място остава кандидатът на ГЕРБ Христо Христов с 20.86% от гласовете, четвърта е Нина Ставрева от Местната коалиция Българска прогресивна линия с 10.47 на сто от гласовете, на пето място избирателите са класирали кандидатката на БСП за България – Мария Кирякова, която е събрала 6.40% от вота. Мима Василева от ПП-ДБ е получила 3.19%, след нея гласоподавателите са поставили Иван Върбанов от „Възраждане“. 
В Общинския съвет на Каварна най-много представители ще имат от ВМРО с 27%, следвани от съветниците на ГЕРБ - 26.15%. Трети са класирани на изборите представителите на Новото време с 15.34%, след тях се нареждат БСП за България с 9.93% и Местна коалиция Българска прогресивна линия с 8.91%.