Георги Джендов, Възраждане: Листата на „Възраждане“ е с най-добрия резултат в страната

На пресконференция днес кандидатът за кмет на Добрич от „Възраждане“ Георги Джендов направи анализ на резултатите от първия тур на местните избори

Георги Джендов, Възраждане: Листата на „Възраждане“ е с най-добрия резултат в страната

Георги Джендов посочи, че от „Възраждане“ са доволни от постигнатия резултат  на първия тур на местните избори в Добрич, тъй като спрямо 2019г. бележи  ръст от 400%. „Листата ни е на първо място в страната и трети най-добър резултат за кмет“, посочи Джендов, който беше и кандидат на „Възраждане“ за Добрич.



В новият общински съвет на Добрич партията ще има шестима съветници, които днес Джендов представи. „Ние ще изпълним нашето основно обещание - да работим за гражданите, за да получат от нас нужното отношение, уважение и внимание, така че да станат неизменна част от случващото се в града и да бъдат част от възраждането на нашия роден град“, каза той. 

В ОбС на Добрич, освен Георги Джендов, влизат още Мирослав Балчев, на 39 години, близо 15 години е бил журналист във в-к „Добруджанска трибуна“. В момента е начален учител. Йордан Йорданов е председател на местната структура на „Възраждане“. Работи в МБАЛ-Добрич, с  10-годишен стаж. Съветник ще и бъде стоматологът д-р Даниел Донков, както и Ружа Сотирова, филолог и Веселин Митев, който професионално се занимава с фотография и видеозаснемане.

Георги Джендов благодари на всички, които са гласували  за кандидатите на партията в Добрич, но подчерта, че в общинския съвет ще работят за всеки гражданин на града, без значение за кого са гласували. Едно от първите неща, които групата на „Възраждане“ ще предложи в новия Общински съвет е създаването на общински фонд, заедно с бизнеса, за да се осигури лечението на деца от града, чиито семейства нямат възможност да плащат скъпоструващо лечение.

„Възраждане“ няма как да изисква и да каже на своите избиратели да гласуват за някой друг. Всеки сам трябва да прецени, да направи равносметката какво се случи през последните осем години, да се огледа около себе си, ясно да прецени дали това, което вижда му харесва, и да вземе решение дали не е време за промяна. Но ние, като организация, не призоваваме никой от нашите гласоподаватели да гласува в точно определена насока. Всеки сам да си прецени дали е време за промяна, и дали не е крайно време нашият град да тръгне по нов път, и ние да имаме основана, върху която нашите деца да растат и да се развиват тук, в Добрич“, коментира Джендов предстоящия балотаж в неделя.