Вкопаните контейнери за битови отпадъци в Каварна вече могат да се ползват

Община Каварна стартира обслужването на разположените в гр. Каварна и Крайбрежна зона вкопани в земята контейнери за събиране на смесени битови отпадъци

Вкопаните контейнери за битови отпадъци в Каварна вече могат да се ползват

Новите контейнери разполагат с подземна система с механизъм с крачно задействане, снабдена с чувал за събирани на отпадъци с обем 3 куб. м. и надземна система с капак със самозатварящ се механизъм. След използване на контейнера, капакът се затваря с амортисьор постепенно, така че гражданите няма нужда сами да го затварят. 
Подземните контейнери са по-функционални, по-лесни за употреба и за санитарно-хигиенно обслужване. Технологията за подземно събиране на отпадъци ще предотврати разпространението на неприятни миризми, както и ровенето и разпиляването на отпадъци от хора и животни.
Вкопаните в земята контейнери са предназначени за изхвърляне на смесени битови отпадъци. Отпадъците от картон и хартия, пластмаса, метал и стъкло, генерирани в големи количества от търговските обекти, следва да бъдат поставяни в жълтите и зелени на цвят контейнери за разделно събиране на отпадъци от опаковки.  
Призоваваме жителите и гостите на града да пазят целостта на подземните контейнери, да ги използват само и единствено по предназначение, без да изхвърлят в тях обемисти и растителни отпадъци, пепел и сгурия.