В три села в община Тервел на балотаж избираха кметове на кметства

На 5.11.2023 г. бяха проведени балотажи в селата Орляк, Каблешково и Попгруево

В три села в община Тервел на балотаж избираха кметове на кметства

Право на глас имаха 2532 души, гласуваха общо 1129 души в четири секции: две в с.Орляк и по една в селата Каблешково и Попгруево. В с.Каблешково гласуваха 263 души ( с 35 души по-малко в сравнение с първи тур), в с.Попгруево гласуваха 262 души (с 13 души повече от първи тур) и в с.Орляк гласуваха 604 души ( с 31 души по-малко от първи тур).



Кандидатът на ДПС Ахмед Ахмед бе избран за кмет на с.Каблешково със 145 гласа подкрепа. Неговият опонент Пламен Бошнаков от ГЕРБ събра подкрепа от 120 гласа.

Айля Али от ГЕРБ спечели балотажа в с.Попгруево с подкрепа от 131 гласа. Нейният опонент от НДПС има подкрепа от 95 гласа.

Кандидатът на ДПС Рушит Рифат печели балотажа в с.Орляк с подкрепа от 292 гласа. Кандидатът на ГЕРБ Мустафа Ибраим е събрал подкрепа от 290 гласа.

В седмицата след първия тур на изборите настъпи промяна и в състава на общински съвет Тервел. След оттегляне на Георги Русенов от ПП ГЕРБ , който е директор на дирекция в общинска администрация, четиринадесетият общински съветник от ПП ГЕРБ вече е Мерткан Реджеб от с.Орляк.

Новоизбраните кмет на община, кметове на кметства и общински съветници ще положат  клетва на тържествена сесия на  девети ноември от 11:00 часа.