Един различен и здравословен ден в ДГ №17 „Първи юни“

Още от зори в шестте групи на детското заведение започна приготвянето на здравословна храна

Един различен  и здравословен  ден в ДГ №17 „Първи юни“

Децата бяха запознати  чрез интересни презентации с темата  „Храната, която ни кара да се чувстваме добре“ и сами посочиха такива храни.



Най-малките от гр. „Мики Маус“, заедно с госпожите и леля Иви си омесиха „здравословни бонбони“, които са много вкусни и полезни. Малко по-големите „детелинки“ и „слънчовци“ пък си направиха с радост плодов пай, гъбки, плодови шишчета и дори салата. Децата от група „Бонбон“ си спретнаха вкусни палачинки, за да станат силни, опекоха си ароматни ябълки. Най-големите от групите „Звездица“ и „Смехоран“ станаха „шеф готвачи“ и с голямо настроение и творческо виждане си направиха  забавни, здравословни сандвичи и плодови парти - хапки. Децата сами подбраха подходящите зеленчуци и си измайсториха „перфектната чиния“, а след това всеки  направи презентация на творението си. И за по-забавно си забъркаха солен кекс с най-вкусните зеленчуци, за да почерпят родителите си вечерта.

Накрая, разбира се, всеки опита от всичко, а обещанието е в детската градина да по-често   такива дни, за да бъдът малчуганите  по-здрави и весели.