През пролетта на 2024 година в Тервел ще отвори врати аптека в болничната сграда

През 2022 г. Община Тервел направи преустройство на първия етаж (бивше рентгеново отделение) на болничната сграда в гр.Тервел и обособи аптека, която има пет помещения: търговска зала, склад-лаборатория и стая за персонала

През пролетта на 2024 година в Тервел ще отвори врати аптека в болничната сграда

Около 18 000 лева са вложени в преустройството на помещенията, в които ще се помещава аптеката.



От пролетта на настоящата година до края на м.октомври преустроените помещения бяха ползвани от филиала на центъра за спешна медицинска помощ в гр.Тервел, което бе наложено от извършвани ремонтни дейности в сградата на Спешната помощ.

След освобождаването на помещенията, общината пристъпи към последния етап от работата си по устройването на аптека, собственост на Община Тервел – финализиране на договарянето за изработване на обзавеждането. Подписан е договор на стойност 26 600 лв. без ДДС за проектиране, изработка, доставка и монтаж на обзавеждането за аптеката. Аптеката ще бъде готова за ползване през пролетта на 2024 г., след което предстои да се обмислят и обсъдят с общинския съвет варианти за работата й. Амбицията на общинското ръководство е за гражданите да се осигури достъп до медикаменти непосредствено след посещението на лекарски кабинет и предписване, както и населението да може да си осигури нужните лекарства и в почивните дни.