Първият сняг падна в Добричко. 10 машини ще чистят засега републиканската пътна мрежа

Прогнозите на метеоролозите се оправдаха и мокър сняг заваля в по-голямата част но Добричка област

Първият сняг падна в Добричко. 10 машини ще чистят засега републиканската пътна мрежа

По информация на Областното пътно управление в Добрич, 10 машини започват за чистят републиканската пътна мрежа. Първо ще минат греблата, за да изчистят кишата от пътните платна, казаха от пътното управление. След това пътните настилки ще се обработват със сол. Така ще е през цялата нощ, тъй като според прогнозите снеговалежът ще продължи. При необходимост ще се включат още машини на пътноподдържащата фирма.



Според пътното управление към този момент най-много сняг има по пътя Добрич-Силистра и отсечките към Тервел. А в морските общини настилките са мокри. Вятърът обаче е много силен.

От община Балчик информират, че не спират сигналите за паднали дървета и клони. Общинско предприятие “БКС” е изкарало целия си екип, за да разчиства улици, тротоари и пътни отсечки в града и общината.

Служителите на “Пожарна безопасност и защита на населението” работят също за разчистването, съобщиха от Общинско звено “Сигурност”.

От общинската администрация призовават  гражданите да се въздържат от пътувания до стихване на вятъра и да съобразяват своите маршрути с метеорологичната обстановка. Паркирането на автомобили да е далеч от възможни падащи предмети и кофи за смет.

Над 30 сигнала за паднали дървета и клони в Балчик и Каварна са получени в пожарната.