Затворени за движение са пътищата от Добрич за Ген. Тошево и Балчик. Варна - Добрич - за товарни автомобили

Обстановката в област Добрич остава усложнена

Затворени за движение са пътищата от Добрич за Ген. Тошево и Балчик. Варна - Добрич - за товарни автомобили

През денонощието, на територията на цялата област, екипи на ПБЗН работиха и продължават аварийно-спасителни дейности по над 118 сигнала, основно за отстраняване на паднали дървета, отваряне на пътища и евакуиране на хора от закъсали на пътя МПС, предвид зимната обстановка. Към момента евакуация се извършва с един противопожарен автомобил. Вторият е закъсал в снежна пряспа. Евакуационни дейности се извършват основно по главен път Добрич - Г. Тошево - с. Кардам, както и по главен път Добрич - Варна, в отсечката Пети километър- с. Стожер - с. Дебрене - до границата с област Варна. 
Около 18.20 ч е прекъснато електроподаването към с. Черноморци, общ. Шабла. В община Крушари е прекъснато електрозахранването в 3 села. В община Г. Тошево без електрозахранване е с. Спасово. В община Добричка, по данни от ОД ОбщСС без елетрозахранване са около 30 села. 
Поради аварии по електропреносната мрежа е нарушено водоподаването към населени места в областта. Към момента не работят помпените станции
 „Приморци“, „Батово-2“, „Оброчище“, „Алмалии“, „Одринци“, „Минково“, „Балчик“, „Македонка“, „ Пети километър“, „Гешаново“. 



В област Добрич затворени за движение са пътищата по направление гр.Добрич- гр. Ген. Тошево; гр. Добрич - Балчик; Варна - Добрич - за товарни автомобили. По данни от общините предстои да се извършват почиствания на пътищата.