Червен код за много опасно време в област Добрич утре

За 26 ноември Националният институт по метеорология и хидрология издава предупреждение от трета степен (червен код) за обилни снеговалежи и бурен вятър в област Добрич. Ще има виелици, навявания и образуване на преспи

Червен код за много опасно време в област Добрич утре
Снимка: НИМХ

През нощта срещу неделя валежите ще продължат, ще са значителни, в по-голямата част от Източна България дъждът ще премине в сняг. Вятърът от север-северозапад ще започне да се усилва, в Североизточна България ще стигне до бурен. Ще има виелици и навявания, по-значителни в североизточните райони от страната. Минималните температури ще бъдат предимно между минус 3° и 2°. Утре ще духа силен северозападен вятър, с който ще продължи да нахлува студен въздух. Валежите от запад на изток постепенно ще спират, най-късно, до края на деня и в Североизточна България, където все още количествата ще са значителни, виелиците ще продължат и ще се образуват преспи. 



ЕРП Север със съвети във връзка с очаквано лошо време през почивните дни

По северното Черноморие ще духа бурен северозападен вятър, който следобяд ще започне да отслабва. Ще бъде облачно с валежи от сняг и ще има виелици и навявания. След обяд валежите ще започнат да спират, до вечерта и по северното крайбрежие. Максималните температури ще бъдат между 4° и 6°. Температурата на морската вода е 10°-13°, но ще се понижи. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.