Пътищата в областта са затворени, 14 машини чистят пътната мрежа

Видимостта по пътищата в момента е нулева. Има снегонавявания в цялата област, с около 10 см снежна покривка, с изключение на морските общини.

Пътищата в областта са затворени, 14 машини чистят пътната мрежа
Рязко се влоши пътната обстановка в областта през последните часове. Около 03:15 часа през нощта за кратко е завалял леден дъжд, а после сняг. Вятърът, както според предварителните прогнози, е много силен – 13 метра в секунда, идващ от север. Видимостта по пътищата в момента е нулева. Има снегонавявания в цялата област, с около 10 см снежна покривка, с изключение на морските общини.

14 машини чистят републиканската пътна мрежа въпреки вятъра. Още през нощта пътят е бил затворен за МПС над 12 тона, а сега пътят е затворен за всички превозни средства. Единствено пътят Дуранкулак – Варна не е затворен. Служителите на ОД МВР са изградили три контролно-пропускателни пункта на изходите за Варна, Генерал Тошево и в кв. „Рилци“. Няма постъпили сигнали за бедстващи хора. 



По данни на дежурните в общините, над 45 са населените места в областта с нарушено електроподаване – предимно в общините Шабла, Тервел, Крушари и Генерал Тошево. От „ВиК Добрич“ съобщават, че девет помпени станции в областта са с прекъснато електрозахранване – Батово, Дуранкулак, Долина, Болата, Българево, Полковник Гешаново, Македонка в Гурково, както и хидрофора в ЖК“Добротица“.  От метеорологичната станция информират, че средното количество на валежите до тази сутрин е 45л/м2 . В Дуранкулак количеството е 80л/м2, а на Калиакра е 60л/м2.