Георги Стратиев, АПИ: Около 17:00 часа ще започнем поетапно да отваряме пътищата, но само за леки коли

С утихването на вятъра и по-лекия снеговалеж, видимостта в областта се подобрява. Това дава възможност на почистващите машини, които са на терен, да свършат работата си по-добре, за да бъдат отворени пътищата по-бързо

Георги Стратиев, АПИ: Около 17:00 часа ще започнем поетапно да отваряме пътищата, но само за леки коли

От 03:00 часа сутринта машините, които чистят пътищата в областта, не са спирали работа.  С успокояването на времето условията за работа стават по-добри и има възможност за уширяване на габаритите по пътищата, изхвърлянето на събраните клони по пътя и изриването на снега. Директорът на Областното пътно управление Георги Стратиев каза за Добрич Онлайн, че се очаква около 17:00 часа поетапно да започнат да отварят пътищата, но само за леки коли. Тежкотоварният трафик се очаква да бъде възстановен утре сутрин. Георги Стратиев обясни, че се планира да бъде възстановен трафикът по главните пътни артерии, както и някои третокласни пътища. 



Актуална информация подадоха и Областният управител Йорданка Костадинова и комисар Дарин Димитров от РД ПБЗН. 

Комисар Дарин Димитров – директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, информира че от тази сутрин насам за получени много сигнали за паднали дървета и клони по улиците на Добрич. Има няколко коли, които са увредени, заради паднали дървета и клони върху тях. Има и блокирани улици, заради паднали масивни дървета. Комисар Димитров обясни, че по сигналите в момента работят 2 екипа на Пожарната и един екип на Общинско предприятие. 

По информация на Областния управител Йорданка Костадинова пациентите, нуждаещи се от хемодиализа, са транспортирани успешно в Болницата.