Снегът се завръща тази нощ, утре ни очаква отново мразовита сутрин

До полунощ ще се заоблачи и в крайните североизточни райони. Още преди полунощ в западните райони от страната ще започне да превалява сняг, а утре през деня ще превалява в по-голямата част от страната.

Снегът се завръща тази нощ, утре ни очаква отново мразовита сутрин

По поречието на Дунав ще се задържи мъгливо, а в Източна България ще бъде ветровито, с умерен вятър от изток. Сутринта отново твърде студено с минимални температури между -13° и -18°, на места до -23°, а по Черноморието и крайните югозападни райони -4°, -8°, но през деня с малко по-високи максимални температури, в по-голямата част на страната от -4° до -9°, в западните и централни райони от Дунавската равнина до -12°, а по долното течение на Струма около 0°. В София минимална температура около -15°, максимална около -5°.



Атмосферното налягане ще се понижи, оставайки по-високо от средното за месеца.

 

В планините ще е облачно, с намалена видимост. Ще превалява сняг. Вятърът по високите части ще е от югоизток умерен до силен. Дневна температура на 1200 м.н.в около -6°, на 2000 м около -12°.

 

По Черноморието ще е облачно, след пладне ще завали сняг. Вятърът ще е умерен от изток. Максимални температури от -4° по северното до -1° по най-южното крайбрежие. Вълнение на морето 3-4 бала.