Преглед на печата

Водещите заглавия в пресата днес (втори февруари):

Преглед на печата
в. „КЛАСА"

„Фискалната 2011 г. се оказа с 400 млн. лв. по-добра от прогнозите на Дянков"
Финансите на страната през 2011 г. са в по-добро състояние, отколкото се очакваше. Дупката в хазната се е свила с 44% спрямо 2010 г. до 1,58 млрд. лв., или 2,1 на сто от прогнозирания БВП, показаха данни на Министерството на финансите.

в. „24 ЧАСА"

„Слави Бинев и Мария Неделчева шампиони по харчене"
Мария Неделчева от ГЕРБ/ ЕНП била в делегация от 50 депутати в Киншаса, Конго, които пръснали по 2564 евро на ден.
Друга скъпа командировка, направена от евродепутати през 2010 г., също е белязана с българско участие - на независимия Слави Бинев.

в. „ТРУД"

„Камара ще проверява за опасни лекари"
Идеята е на проф. Генчо Начев, директор на столичната университетска болница "Св. Екатерина". Той вече я е обсъждал с депутати от ГЕРБ и с ръководството на Българския лекарски съюз (БЛС). Всички те са дали зелена светлина на проекта.

в. „НОВИНАР"

„Спецсъдъдии с мераци да са цензори на медиите"
Ръководството на Специализирания наказателен съд официално поиска от медиите публикациите, отразяващи дейността му, да бъдат изпращани предварително „за съгласуване". Това се казва в специално съобщение на пресцентъра на новата структура, разпратено до журналистите.

в. "МОНИТОР"

"Нова мода- крадат коли с джиесем"
Автокрадците в София вече задигат лъскави лимузини и японски джипове с помощта на джиесем. За целта апашите купуват модерни смартфони, тъй като в тях можело да се скрие апаратурата, с която се запалва автомобилът.

в. „СТАНДАРТ"
Юлияна не пуска НСО в кухнята
Първата дама сама пазарува и готви
Първата дама остава господарка в кухнята си. След като отказа да замени семейния дом с резиденция "Бояна", Юлияна Плевнелиева не дава на гардовете от НСО и да надничат в тенджерите й.

в. „ПРЕСА"

Спецсъдът иска цензура
Материалите в медиите да излизат след одобрение
Материалите в медиите да излизат след одобрение
Ръководството на спецсъда заподозря медиите в организирана престъпна група, на която предварително трябва да чете заглавията и подготвените за печат материали. Това личи от невероятно прессъобщение, в което съдът поиска от печатните и електронните медии да му предоставят „за съгласуване" статии, отразяващи дейността на новата структура, още преди да бъдат публикувани. Освен това медиите да наричат съда само с официалното му име.

в. „СЕГА"

Управляващите ще се саморазследват за полицейското насилие
Депутатите от ГЕРБ, които ще проверят скандалните действия на МВР, още преди седмица декларираха своята подкрепа за вътрешния министър
Управляващата партия ГЕРБ сама ще разследва случаите на полицейското насилие и други гафове на МВР от последните няколко седмици. До този парадокс се стигна, след като опозицията категорично отказа да участва във временната парламентарна анкетна комисия, която бе гласувана вчера. В новия орган влизат 6-има депутати от мнозинството и един независим. За първи път в парламентарната практика ще има анкетна комисия, която ще проверява скандални действия на управляващите и в която няма да има нито един опозиционен представител, гарантиращ поне някаква обективност.

В."ДУМА"

ЕС ни отряза, защото сме „отличници"

Осем членки на съюза получават облаги за по-лесно усвояване на средства от три фонда - ние не Осем страни членки на Европейския съюз - Италия, Испания, Гърция, Ирландия, Португалия, Латвия, Литва и Словакия, ще получат облекчено финансиране по европейските фондове, съобщава Money.bg, като се позовава на Портал Европа.
Левицата иска оттегляне на подписа под АСТА
Министър Трайчо Трайков може и да бъде привикан в парламента, за да обясни позицията си
Левицата настоява за оттегляне на подписа на правителството от Търговското споразумение за борба с фалшифицирането - АСТА и е против ратификацията му, ако то стигне до парламента, заяви народният представител от Коалиция за България Ивелин Николов.

в. „ТЕЛЕГРАФ"

Съседи се бият за спукани гуми
Комшийски войни
Полицията разтървава по 5 кютека седмично
Въоръжени с ножове, съседи пазят паркоместата си, като режат гумите на комшиите. Война се е развихрила в столичните квартали. Всеки, който се осмели да паркира на място, което някой доброжелателен съсед си е заплюл, попада под ножа.
Посланикът ни в ЕС отива в Москва

в. "Capital Daily"

Facebook търси приятели на борсата
Пазарната оценка на социалната мрежа може да достигне и $ 100 млрд.
ЕК не разреши на сливането на NYSE Euronext u Deutsche Boerse
Главният изпълнителен директор на Deutsche Boerse Рето Франчиони
ЕК блокира сливането на две от най-големите борси в света - NYSE Euronext u Deutsche Boerse.