120 години ОУ „Христо Ботев“ в село Кардам

Бивши и настоящи учители и ученици се събраха в Читалище "Пробуда-1941", за да отбележат 120-годишнината на училището. Залата в Читалището едва побира всички желаещи да присъстват на концерта

120 години ОУ „Христо Ботев“ в село Кардам
С празничен концерт ОУ „Христо Ботев“ в село Кардам отбеляза своята 120-годишнина. В приветственото си слово директорът на училището Тодорка Стоянова заяви, че село Кардам заслужава да има основно училище и всички трябва да обединят усилия в посока запазване на учебното заведение.  
Кметът на село Кардам Георги Събев също се включи в приветствените слова към гостите, спомняйки си за своето детство като ученик в ОУ „Христо Ботев“. „От тук са излезли много видни наши съселяни. Много от тях са придобили страхотни професии и работят на най-високите нива в своите работи. Нашето училище трябва да продължи да съществува и всички ние трябва да работим за това“, заяви Георги Събев.
Официалната програма включва различни изпълнения на възпитаници на ОУ „Христо Ботев“. Рецитал на стихове, много песни и танци са само част от събитието. В годишнината взеха участие девойките от школата „Фолклорни традиции“ при ЦПЛР – Център за работа с деца, град Генерал Тошево, с ръководител Веселина Куцарова. Специален поздрав към всички присъстващи на събитието имаше и от Преслава Галинова, която впечатли публиката с две страхотни изпълнения на народни песни.