Общината в Генерал Тошево с допълнителни средства за ремонт на пътя от Пленимир- Петлешково

На 12 декември, между Община Генерал Тошево и Министерството на регионалното развитие и благоустройството е подписано допълнително споразумение за цялостно изпълнение на дейностите за рехабилитация на общински път Добрич - Генерал Тошево - Пленимир - Петлешково, с дължина 5+378.55 км.“, на стойност 2 529 522 лв. с ДДС

Общината в Генерал Тошево с допълнителни средства за ремонт на пътя от Пленимир-  Петлешково

Инвестиционния проект на община Генерал Тошево на обща стойност 5 404 390 лв. беше одобрен на 30 септември 2022 г. Съгласно споразумението с МРРБ от 26 октомври миналата година Община Генерал Тошево получи частично финансиране в размер на до 2 702 195 лева с ДДС.



Пълната рехабилитация на пътя  Добрич - Генерал Тошево - Пленимир – Петлешково беше приключена в края на месец септември. Тя обхвана частта от отсечката от отбивката на главния път между Генерал Тошево и Добрич до село Пленимир. Основните дейности включваха фрезоване на асфалтова настилка, полагане на трошенокаменна настилка, изкопаване на земна маса, оформяне и засипване на банкетите с трошенокаменна настилка, полагане на основен пласт от студена рециклирана асфалтова смес,  долен пласт на покритието  и износващ пласт асфалт, полагане на маркировка и нови пътни знаци.

Подписаното споразумение с МРРБ от дата вчера, ще позволи да бъде окончателно завършена и останалата част от пътя. Крайният срок за изпълнението на ремонтните дейности е 30 октомври 2024 г. Втората част включва рехабилитация на трасето от село Пленимир до отбивката на главния път Генерал Тошево – Балчик при село Петлешково.