Температурите се покачват

В Добрич температурата на въздуха е минус 12 градуса.След рекордно ниските температури през последните дни, днес живакът на термометрите ще се покачва. Ще бъде облачно с валежи от сняг, главно в Западна и Централна България.

Температурите се покачват
Най-значителен ще е снеговалежът в крайните северозападни райони. В следобедните часове преваляванията ще спират.Ще духа слаб вятър от изток-североизток, в Дунавската равнина до умерен и отново в местата със снеговалеж ще има навявания.
 
Минимални температури в Северна България - между минус 15 и минус 10 градуса, в Южна България и по Черноморието - между минус 8 и минус 3 градуса, в София около минус 8 градуса.
 
Максималните ще бъдат от около минус 9 градуса в северозападните райони от страната до 3 - 4 градуса над нулата в крайните  югозападни и по Черноморието. В София максимална температура около минус 3 градуса. Предимно облачно ще бъде и по Черноморието, но ще остане почти без валежи.Максимални температури 3-4 градуса.
 
В планините ще бъде облачно, по високите части мъгливо. Ще вали слаб сняг. В събота температурите ще се повишат още и дневните почти навсякъде ще са положителни, само в северозападните райони ще са градус-два под нулата. Ще превали слаб дъжд и има опасност от поледици.