Преглед на печата

Водещите заглавия в пресата днес (трети февруари):

Преглед на печата
В. „24 ЧАСА"
5000 лв. заплата за Яне от партията
Другите лидери работят без пари, „Атака" си крие разходите
Яне Янев е единственият лидер на щат, показа справка за парите на партиите, поискана от „24 часа".
Той има сключен договор за управление и контрол с РЗС, за което получава 5000 лв. заплата. Парите му идват от държавната субсидия на партията. Отделно Янев взема и около 3000 лева като народен представител.
Разходите на БСП минават 3 млн., десните стискат кесията
2 и 200 знаят партиите. И на тях сметките за парно и ток гълтат сериозно перо от месечния бюджет.
Това сочат данните, предоставени от централите на основните политически сили. Някогашните управляващи от СДС вече са внимателни в разходите и декларират най-скромни суми за партийния офис. БСП пък има едри харчове, защото ползва голяма сграда, а и издържа в. „Дума".В. „РЕПУБЛИКА"
381 ЕКОБОМБИ ЦЪКАТ В БЪЛГАРИЯ
ЛИЛИЯ АНГЕЛОВА, ЙОРДАН С. ЙОРДАНОВ
Над 14 000 тона пестициди с изтекъл срок на годност залежават по всички краища на България, разкриха за РЕПУБЛИКА от Министерството на околната среда и водите. Законът за управление на отпадъците ги определя като „силно отровни", но те се съхраняват близо до населени места и водоизточници в 381 склада.
ИНФАРКТ КОСИ 20-ГОДИШНИ
Елена ПОПОВА
В България вече е често срещано явление млади хора на възраст между 30 и 40 години да получават инфаркт, съобщи проф. Юлия Джоргова ръководител на Клиниката по кардиология към УНСБАЛ " Св. Екатерина". Не са редки случаите, когато сърдечен удар покосява дори 20-годишни, което до скоро се е считало за голяма рядкост. Тенденция е възрастовата граница при инфаркт да пада все повече.


В. „МОНИТОР"
Дизелът подгони 2,70 лв. за литър
Теодора ТОДОРОВА
Пълним резервоара с два лева отгоре
До 2,68 лв. за литър стигна вчера цената на дизеловото гориво у нас, показа проверка на „Монитор" по бензиностанциите. На отделни места най-масовият бензин А-95 се продаваше дори за 2,54 лв. за литър. Това означава, че пълненето на резервоара догоре от вчера гълта 2-3 лева повече.
Руски компании: $110 е справедлива цена
100-110 долара на барел е справедлива цена за нефта в световно равнище, смята шефът на „Газпром нефт" Александър Дюков, цитиран от РИА Новости. „Газпром нефт" е сред петте най-крупни руски нефтени компании.
Дюков поясни, че инвестиционната програма на компанията е изработена при няколко сценария в зависимост от цената на „черното злато".

в. „СТАНДАРТ"

„Хилари в метрото"
Бойко й показва римските мозайки
„На фризьор по пантофи"
Всеки пети салон затваря врати, местят машите вкъщи
„Бойко даде дума за АСТА"
Премиерът и IT секторът подписаха за спорните текстове

в. „ТЕЛЕГРАФ"
„САМО 13 ЛИНЕЙКИ ЗА ЦЯЛА СОФИЯ"
Мъж си глътна езика, извадиха го с вилица, лекарите закъсняха с 1,5 часа
„МВР ШЕФЪТ НАСТОЯ ЗА БЪРЗИ ПРИСЪДИ"
Притеснително е съдии да се припознават в операции, заяви министърът
За бързо правораздаване настоя вчера вицепремиерът и МВР шеф Цветан Цветанов.
„Обществото очаква, когато има извършено престъпление, то да бъде разкрито бързо и да има бърз съдебен процес", коментира той.

в. „ТРУД"
„Заселват Трявна с японци"
Георги АНГЕЛОВ
Над 300 деца от района на японския град Фукушима, където след земетресение се взриви едноименната атомна централа, могат да пристигнат на дълго лечение в района на Трявна заедно със своите семейства.
„Съдебният съвет се смили над Янева"
Прокурорът Росен Димов не получи повишение
Висшият съдебен съвет (ВСС) наложи най-лекото възможно наказание на Владимира Янева, председател на Софийския градски съд и семейна приятелка на вътрешния министър Цветан Цветанов.

в. „ДУМА"
„ЕП критикува фискалния пакт"
Евродепутатите искат още мерки за растежа и намаляване на безработицата
„И Борисов имал резерви към АСТА"
Премиерът обеща, че България ще приеме частично споразумението, макар поставеният вече подпис да задължава страната

в. "КЛАСА"
„Печалбата на Deutsche Bank се сви с 69 процента"
Чистата печалба на най-голямата германска банка Deutsche Bank се сви с 69% до 186 млн. евро за последното тримесечие на миналата година.
„Гърция е близо до сделка с "тройката" с цената на още икономии"
Министър: Ако искате да станете България, много е лесно. Обявявате фалит и с вас е свършено

в. "ПОЛИТИКА"
„25 на сто от депутатските пари се връщат в хазната"
Властта спестила над 50 млн. лева през 2011 г. Почти всеки четвърти лев от миналогодишната си държавна субсидия е спестил парламентът.
„Европа залага на младите"
Лидерите на ЕС приеха на срещата си в Брюксел декларация, в която се ангажират да стимулират икономическия растеж и да създават работни места, най-вече за младежта, съобщиха световните агенции.

в. "ЗЕМЯ"
„Гръцки министър: При фалит ставаме България"
Намаляването на заплатите не помага на икономическия ръст. Ако искате да станете България, не се нуждаете от „тройката" ЕС, ЕЦБ и МВФ.
„Страната ни с най-малко пари за здраве в ЕС"
Страната ни отделя най-малко средства за здраве на глава от населението в Европейския съюз, призна министърът на здравеопазването д-р Стефан Константинов по бТВ вчера.

в. "КАПИТАЛ, Daily"
„Законът за публично-частното партньорство: одобрен за преработка"
Депутатите го приеха с решение да се пренапише между двете четения
Проектозаконът за публично-частното партньорство (ПЧП) беше одобрен в парламента с решението да се пренапише почти изцяло между двете четения.
„България ще ратифицира споразумението ACTA с резерви"
България ще ратифицира международното търговско споразумение ACTA, като заложи резерва на текстовете, които налагат контрол на интернет трафика, като вместо тях ще продължи да се прилага действащото законодателство в страната.

в. "НОВИНАР"
„Касапница взе 74 жертви на футболен мач"
Една от най-големите трагедии в спорта се случи на стадиона в египетския град Порт Саид, след като по време на мач от местното първенство загинаха най-малко 74 души и над 1000 бяха сериозно ранени.
„И патрулните с ПОС терминали, искат сините"
Колите на КАТ да се оборудват с ПОС терминали. Това предложи лидерът на СДС и шеф на икономическата комисия Мартин Димитров.