Общината с проект за ремонта на залата за лека атлетика

Общинският съвет даде съгласие Община Добрич да кандидатства за ремонт на зала за лека атлетика, част от Спортен комплекс „Добротица“ в град Добрич по Националната програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти към Министерството на младежта и спорта

Общината с проект за ремонта на залата за лека атлетика
БГАтлетик

В проектното предложение са предвидени подмяна на стенни финиши покрития от дървени облицовки, полагане на нова предстенна обшивка от пожароустойчивгипсокартон, подмяна на парапета на трибуните към пистата за лека атлетика, възстановяване функционирането на съществуващата вентилационна система в залата, подмяна на всички осветителни тела в залата, както и на ел. таблата, монтаж на информационно табло до пистата за лека атлетика, както и доставка и монтаж на предпазна мрежа за зона тласкане на гюле.



Предвидената обща стойност на дейностите по проекта е в размер на 618 209,96 лева с ДДС. Община град  Добрич в качеството й на Бенефициент ще осигури строителен и авторски надзор по смисъла на ЗУТ и при подписване на договор за финансово подпомагане ще учреди в полза на Министерството на младежта и спорта гаранция за изпълнение в размер на 3 % от стойността на финансовото подпомагане, както и ще осигури 50% от средствата от общата инвестиция.

По време на разискванията, Иво Пенчев попита защо точно зала „Добротица” е избрана, а не „Русалка”, която по думите му се нуждае от спешен и неотложен ремонт. Зам.-кметът Павел Павлов обясни, че средствата необходими за зала „Русалка, многократно надхвърлят възможностите на тази програма на спортното министерство. И допълни, че и двете зала имат нужда от още ремонти, за които ще се търси финансиране по различни програми.