10 коледни филма, които да изгледате през празниците

Насладете се на селекция от коледни класики, които ще съберат семейството пред екрана

1. Животът е прекрасен (1997)

Животът е прекрасен (1997)
Източник: IMDb

Двама ангели небесни обсъждат живота на Джордж Бейли - жител на малък град, който е затрупан от проблеми и мисълта за самоубийство. Джордж е честен, отзивчив, любящ съпруг и баща, собственик на неголяма компания, пожертвал своята голяма мечта заради образованието на брат си. Един от Ангелите му показва мрачните страни на града в който живее.

2. Как Гринч открадна Коледа (2000)

Как Гринч открадна Коледа (2000)
Източник: IMDb

Как Гринч открадна Коледа! е коледна детска книга от Теодор „д-р Сюс“ Гейзел, написана в римувани стихове с илюстрации от автора. Проследява Гринч, капризно, самотно същество, което се опитва да осуети коледните планове на обществеността, като краде коледни подаръци и украса от домовете на близкия град Уовил в навечерието на Коледа. Като по чудо, Гринч разбира, че Коледа не е само пари и подаръци.

3. Наистина Любов (2003)

Наистина Любов (2003)
Източник: IMDb

Love Actually е филм от 2003 г., който проследява живота на осем много различни двойки, които навигират любовния си живот в различни взаимосвързани истории, които се развиват по време на един щур месец преди Коледа в Лондон, Англия.

4. Сам Вкъщи (1990)

Сам Вкъщи (1990)
Източник: IMDb

Осемгодишен пакостник, напуснал по погрешка дома си сам, трябва да защитава дома си от двама крадци на Бъдни вечер.

5. Елф (2003)

Елф (2003)
Източник: IMDb

Отгледан като голям елф, Бъди пътува от Северния полюс до Ню Йорк, за да се срещне с биологичния си баща Уолтър Хобс, който не знае за съществуването му и отчаяно се нуждае от малко коледен дух.

6. Лошият Дядо Коледа (2003)

Лошият Дядо Коледа (2003)
Източник: IMDb

Нещастен измамник и неговият партньор се представят за Дядо Коледа и неговия Малък помощник, за да ограбят универсални магазини на Бъдни вечер. Но те се натъкват на проблеми, когато измамникът се сприятелява с проблемно дете.

7. Кошмарът преди Коледа (1993)

Кошмарът преди Коледа (1993)
Източник: IMDb

Джак Скелингтън, кралят на град Хелоуин, открива коледния град, но опитите му да донесе Коледа в дома си предизвиква объркване.

8. Чудо на 34-та улица (1947)

Чудо на 34-та улица (1947)
Източник: IMDb

След като разведена майка от Ню Йорк наема хубав старец да играе Дядо Коледа в магазин Мейсис, тя е шокирана от твърдението му, че той е истинският Дядо Коледа. Когато здравият му разум е поставен под въпрос, адвокат го защитава в съда, като твърди, че той не греши

9. Умирай Трудно (1988)

Умирай Трудно (1988)
Източник: IMDb

Полицай от Ню Йорк се опитва да спаси отчуждената си съпруга и няколко други, взети за заложници от терористи по време на коледно парти в Nakatomi Plaza в Лос Анджелис.

10. Ваканцията (2006)

Ваканцията (2006)
Източник: IMDb

Две жени, които имат проблеми с мъже, си разменят домове в страните си Англия и Америка, където всяка среща местен мъж и се влюбва.