Община Генерал Тошево е партньор по проект за осигуряване на ваучери за детска кухня

Проектът „Детска кухня“ между Община Генерал Тошево и Агенция за социално подпомагане осигурява здравословно и пълноценно хранене на деца от 10 месеца до 3 години. Проектът е допълнен със специфична съпътстваща подкрепа за социално приобщаване и преодоляване на последиците от бедността

Община Генерал Тошево е партньор по проект за осигуряване на ваучери за детска кухня

По силата на споразумението Община Генерал Тошево ще осигурява по едно обедно хранене за до 20 деца дневно. Храната ще бъде приготвяна от детската млечна кухня, намираща се в детска ясла „Радост“ в град Генерал Тошево.



Основната целева група за подпомагане с детска кухня включва деца, в т.ч. и деца с увреждания на семейства без доходи или с ниски доходи, които не са в състояние или са в затруднение да осигурят здравословно и пълноценно хранене на децата си, самотни родители (осиновители) с ниски доходи; приемни семейства и семейства на роднини или близки, при които има настанени деца.
В обхвата на подпомагането попадат и семейства, при които е установен риск от изоставяне на децата, майки, жертви на насилие, деца, настанени в приемни семейства, семейства, потребители на социални услуги.

Нуждаещите се лица ще бъдат идентифицирани от Дирекция за социално подпомагане в града, въз основа на данните за подпомаганите лица и семейства, данните от отделите “Закрила на детето“, от доставчици на социални услуги на местно ниво и от други източници. За всеки конкретен случай ще се извършва индивидуална преценка, като освен доходният тест ще се оценява  и нивото на материално лишение на семейството и необходимостта от този вид подкрепа.
Документи се подават до Дирекция социално подпомагане по настоящ адрес през целия период на проекта, т.е. до 30.11.2025 г.