Арктическият студ си отива

През нощта ще бъде предимно облачно.

Арктическият студ си отива

Сняг ще превали главно в източните райони. Минимални температури предимно между минус 3° и плюс 2°, в Северозападна България между минус 10° и минус 6°, в София около минус 3°. Утре над страната ще има значителна облачност, в Западна Тракия ще бъде и мъгливо.


 

На места ще превали слаб дъжд, като в северозападните райони е възможно да се образува поледица. В Родопската област ще има валежи от дъжд, над 1500 м предимно от сняг. Привечер дъжд ще завали и в Югозападна България. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максимални температури между 2° и 7°, в северозападните райони от минус 2° до 1°, в София около 4°. През нощта срещу неделя в Западна и Централна България ще вали дъжд и сняг, а вятърът в западната част от Дунавската равнина ще се ориентира от запад и ще бъде умерен.


Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месеца, но ще се понижава.
В планините ще бъде предимно облачно. Главно в Рило-Родопската област ще има валежи от дъжд, над около 1500 м предимно от сняг. Ще духа силен южен вятър с тенденция допълнително да се усилва. Максимална температура на 1200 м около 3°, на 2000 м около минус 3°.


По Черноморието ще бъде предимно облачно. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максимални температури 4°-6°. Температурата на морската вода е от 0 до 2°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.