"Добрите примери": Георги Йорданов от Добрич възражда тениса на маса в града

23-годишният добричлия е старши треньор в наскоро учредения Спортен клуб по тенис на маса "Светкавица-23". Младежът е открил и нова зала в Добрич, в която да се практикува спортът

"Добрите примери": Георги Йорданов от Добрич възражда тениса на маса в града
Снимка: Facebook "Добрите Примери"

Добричлията Георги Йорданов получи сертификат от "Добрите примери". Негова е инициативата нов спортен клуб да бъде създаден в Добрич с амбицията за възраждане на тениса на маса в града. Георги Йорданов е старши треньор в наскоро учредения Спортен клуб по тенис на маса "Светкавица-23"Добрич. Той тренира от 8-годишен, като първо се е подготвял при Красимир Георгиев в Добрич, а в последните години е работил с най-добрите треньори във Варна и е достигнал до призови класирания на държавните първенства с клуб „Корабостроител“.
Георги Йорданов е създал и нова зала за тенис на маса в Добрич. Тя се намира в двора на ПМГ „Иван Вазов“. Разполага с 4 професионални маси, както и със специализирана машина за тренировки, която изстрелва топчетата със зададена бързина, посока и фалц. Предстои залата да бъде официално открито в следващите седмици.
Клубът вече е член на федерацията по тенис на маса и има картотекирани състезатели, които имат право да участват на държавните първенства. В момента се сформират две нови групи за начинаещи, като първата тренировка е безплатна за всяко дете. За записване и информация: тел. 0899 69 29 22 – Георги Йорданов. Предлагат се също и индивидуални тренировки за възрастни.



Снимка: Facebook "Добрите Примери"