Успехът на ученици от СУ "Св. Климент Охридски" в състезанието "Евроскола" ги изпраща в Страсбург

В състезанието „Евроскола“ се изискват знания и умения в областта на европейската интеграция, екипна работа и езикова култура. Учениците от Добрич се пребориха за своето място в класацията

Успехът на ученици от СУ "Св. Климент Охридски" в състезанието "Евроскола" ги изпраща в Страсбург
Снимка: СУ "Св. Климент Охридски"
Училищният отбор от СУ “Св. Климент Охридски” Добрич се включи в Регионалното състезание „Евроскола“ на 20 януари във Варна. В оспорвана борба между единадесет училища от областите Варна, Добрич и Шумен учениците от СУ "Св. Климент Охридски" се класираха сред победителите в рамките на състезанието. Мястото в класацията им дава възможност да участват в програма „Евроскола“ и да посетят  Страсбург тази година.
В Европейския парламент учениците ще влязат в ролята на евродепутати за един ден и ще се запознаят с работата на европейските институции. В работна среда ще разберат на практика как протича ежедневната дейност на членовете на ЕП и ще представят личното си мнение по решения, взети на равнището на Европейския съюз. 
Учениците Деница Петрова – 12.А, Симона Славова – 12.А, Радосвета Паскова -12.А, Иван Петров – 11.Б, Мила Костадинова – 10.А, Христо Добрев – 10.А, Десислава Йорданова – 10.А,  и техните учители Светлана Николова - преподавател по история и география, Николай Кулев - преподавател по английски език и Детелина Георгиева - преподавател по английски език,  се пребориха за своето място в класацията и ще отпътуват към Страсбург по-късно тази година.