Мобилните оператори вдигат цените на услугите си

От февруари месец сметките ще бъдат по-високи

Мобилните оператори вдигат цените на услугите си
По данни на Националния статистически институт натрупаната инфлация за 2023 година е в размер на 4,7%. От "Виваком" казват, че заради нарастването на разходите за труд и доставка на стоки и услуги цената на месечния абонамент за част от основните и допълнителните услуги ще бъде увеличена с натрупаната инфлация за 2023 г.
 
 Няма да бъдат индексирани цените за:
 
•Социални абонаментни планове и планове за хора с увреждания за мобилни и фиксирани гласови услуги (Smart S+, Optima 250, Инвалиди 160, Инвалиди 300, Ограничен).
 
•Услуги по договори с придобитите оператори:
 
 - Цифрова кабелна телевизия” ООД (N3)
 
 - „НЕТ1“ ЕООД (Net1)
 
 - Телнет” ООД (Telnet)
 
•Нови тарифни линии, стартирани за продажба през 2023 г.:
 
 - EON SAT LIGHT, FULL, PREMIUM
 
 - неограничен 4G интернет за дома (Mobix XL)
 
 - високоскоростен 5G интернет за дома и офисa
 
•Услуги, за които е подписано споразумение за нов срок на договора след 1 януари 2024 г.
 
Пред Българска телеграфна агенция мобилният оператор А1 също също обяви, че ще вдигне цените през тази година: "Нашите разходи са сериозно увеличени, което налага да извършим индексация на месечните абонаменти такси. Това е стандартна практика в ЕС, която е предвидена в договорите и съответно приложимите към тях Общи условия на нашите клиенти  Анализираме влиянието на инфлацията върху нашия бизнес, за да можем да вземем най-доброто решение за нашите абонати и за компанията. След като имаме готовност, ще уведомим нашите клиенти във възможно най-кратки срокове".