Утре отбелязваме 146 години от освобождението на Добрич от османско владичество 

Ще се състои поклонение и поднасяне на цветя пред паметника на ген.-лейтенант А. Е. Цимерман. Осигурен е безплатен транспорт до паметника, автобусът ще тръгне в 10:30 часа  от площад „Стария орех“. А военно гробище музей ще отвори врати за посетители

Утре отбелязваме 146 години от освобождението на Добрич от османско владичество 
Добрич ще отбележи своето освобождение от османско владичество на 27 януари  от 11:00 ч. с поклонение и поднасяне на венци и цветя пред Паметника на ген.-лейтенант А. Е. Цимерман. Церемонията включва заупокойна молитва, отслужена от Георги Дочев – архиерейски наместник. По традиция в тържеството ще участва и НД „Традиция – РК „46-и пехотен Добрички полк“.
Осигурен е безплатен транспорт до Паметника на ген.-лейтенант А. Е. Цимерман, автобусът ще тръгне в 10:30 часа  от площад „Стария орех“ (пред Младежки център – Добрич).
На същия ден Военно гробище музей ще отвори врати от 09:00 ч. до 16:00 часа. В мемориалния комплекс  са положени костите на 22-ма поборници за Освобождението на България. Могилата на дядо Калчо Вълков – бранителя на Шипка,  е първа в алеята – вечен дом и на Димитър Ковачев, Кузман Христов,  Петър Алексиев, Васил Контаров, Зиновий  Дерменджиев и редица други  храбри воини, сражавали се  в Руско-турската освободителна война.  
Алеята  на опълченците в мемориалния комплекс  е място за поклон от 1978-а, когато  за 100-годишнината  от  Руско-турската освободителна война  тленните останки на  поборниците са пренесени  от родните им места.
Община град Добрич кани обществеността да се включи в събитията и напомня, че през целия ден могат да се полагат цветя в знак на уважение на паметниците на Васил Левски, Христо Ботев, Захари Стоянов, Стефан Караджа, Хайдут Пею Буюклията, Иван хаджи Вълков, Ф. М. Достоевски и други паметни места, свързани със събитието.