Община Добрич вече е с попълнен кметски екип

Кметът на Община Добрич Йордан Йорданов представи своя екип от зам.-кметове за настоящия мандат

Община Добрич вече е с попълнен кметски екип

Почти три месеца след местните избори кметският екип на Община Добрич е вече попълнен. „Ако някой си мисли, че един кмет прави всичко и разчита само на себе си, много греши. Винаги съм казвал, че екипът и всички колеги на общината работим заедно за постигането на общите цели“, посочи кметът на Община Добрич Йордан Йорданов.



Станка Николова Иванова е новият зам.-кмет по финансите на мястото на изпълняващия длъжността два мандата зам.-кмет Елка Димова. Станка Иванова е завършила висшето си икономическо образование във Варна по специалност „Счетоводство и контрол“ и специализация във ВСУ „Черноризец Храбър“ – „Управление на администрацията“.  Преминала е и обучение по одитна дейност с френски и холандски одитори. Притежава сертификат вътрешен одитор в публичния сектор. Работила е в Агенцията за държавен вътрешен финансов контрол и от 2006 г. работи в Община Добрич като финансов контрольор.

Мирослав Недев Игнатов е новият зам.-кмет по „Устройство на територията“. Завършил е ВСУ специалност „Строителство на сгради и съоръжения“. Целият му професионален път е свързан със строителството. От 2021 г. заема обществени позиции – директор на ОПУ и директор на Общинското предприятие в Каварна „Чиракман“. 

Владимир Трендафилов е зам.-кмет по „Хуманитарните дейности“. Завършил е магистратура „Стопанско управление“ и в момента е в процес на завършване на втора магистратура „Арт мениджмънт“. Професионалният му път е предимно като актьор в Драматичния театър „Йордан Йовков“ в Добрич. Владимир Трендафилов посочи, че заемането на този пост е много обмислено негово решение и изрази надеждата си, че заедно с екипа му ще успеят да постигнат своите цели, в полза на гражданите.

Павел Павлов е зам.-кмет „Стратегическо развитие и икономика“. Завършил е Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Павел Павлов има богат административен опит, 20 години се е занимавал и в частния сектор. Два мандата е бил общински съветник. С богат опит в разработването, управлението на проекти като ръководител, оценител и част от екипи. По думите му той ще продължи добрите традиции на Община Добрич в кандидатстването и разработването на различни проекти, финансирани от Европейски програми. Павел Павлов увери, че тепърва започва натоварена работа по кандидатстването по различни проекти на Община Добрич, за които обществеността ще бъде допълнително информирана.