Крадците от игралната зала в Генерал Тошево са задигнали сумата от 30 000 лв.

Днес прокуратурата ще внесе искане в Районния съд в Генерал Тошево за налагане на най-тежката мярка за неотклонение на двамата задържани мъже „задържане под стража“

Крадците от игралната зала в Генерал Тошево са задигнали сумата от 30 000 лв.

Около 03.00 часа на 29 декември двамата мъже – на 22 и 37 години, влизат в игралната зала в Генерал Тошево, като по-възрастният стреля с газов пистолет. Нападателите събарят на земята крупието и й завързват ръцете зад гърба с шведска лента. Зад бара откриват сумата от 5 000 лв., преносим компютър и мобилния телефон на крупието. След това откриват и метален сейф, от който вземат сумата от 25 000 лв. След грабежа двамата мъже се разделят, като единият укрива дрехите им, а другият парите. Междувременно крупието успява да се развърже, прибира се и от дома си подава сигнал за извършеното престъпление. 
След предприетите действия от страна на полицията и двамата мъже са установени и задържани първоначално за срок до 24 часа, а впоследствие с прокурорско постановление до 72 часа. Повдигнати са им обвинения за извършването на грабеж в условията на съучастие, което предвижда лишаване от свобода от 3 до 10 години. 
И двамата извършители са многократно осъждани за кражби, грабежи,  единият и за палежи. Предстои да се прецени дали за единия от задържаните е налице опасен рецидив и съответно може да се поиска по-високо наказание – до 20 години лишаване от свобода. 
Игралната зала не е разполагала с физическа охрана, имала е камери за видеонаблюдение и паник бутон. Записите от камерите са иззети, информира говорителят на Районната прокуратура Добрич д-р Даниел Илиев. 
Откраднатата сума все още не е намерена, от полицията я търсят според направените пълни самопризнания на единия от задържаните мъже.