35 човека са изведени до момента от наводненото село Бисер

Продължават усилията на екипите за спасяване на жителите на селото

35 човека са изведени до момента от наводненото село Бисер

Действията на силите, ангажирани в спасителната операция, са координирани от национален щаб. На място са пристигнали и доброволци от Българския Червен кръст.


 

Местните власти работят за осигуряването на помещения за временно настаняване на изведените от наводнените райони и осигуряването им с дрехи, храна и завивки.

Към мястото на инцидента пътуват премиерът Бойко Борисов, министър Цветан Цветанов и директорът на ГДПБЗН главен комисар Николай Николов.

 

По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов, вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов отпътува за бедстващото с. Бисер и ще ръководи лично спасителната операция по извеждане на жителите на селото от наводнения район. Към мястото пътува и министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов.


Във връзка с усложнената зимна обстановка и обявения код «червено» в няколко области, премиерът Бойко Борисов разпореди на министрите Цветан Цветанов, Лиляна Павлова, Мирослав Найденов и Нона Караджова да му докладват на всеки 30 минути за моментаната обстановка в страната, хода на спасителната операция и дейностите по почистване и отводняване.