Условно наказание за двама добричлии, ползвали чужда дебитна карта

Условно наказание от 2 години лишаване от свобода при 3 години изпитателен срок ще изтърпят 29-годишният Иван В. Тошев и 44-годишният Антон М. Михайлов, след като Добричкият окръжен съд одобри днес подписаното между тях и Окръжна прокуратура – Добрич, споразумение за решаване на делото в досъдебното производство. Всеки от тях е осъден да заплати глоба в размер на 100 лв.

Условно наказание за двама добричлии, ползвали чужда дебитна карта

Те бяха признати за виновни, че на 03.01.2010 г. в Добрич в съучастие, като съизвършители са използвали платежен документ – дебитна карта, без съгласието на титуляра й. Иван Тошев и Антон Михайлов са намерили портмонето на добричлия и посредством дебитна карта от него изтеглили общо 300 лв. Причинените с престъплението имуществени вреди в размер на 300 лв. са възстановени на потърпевшия.


Иван Тошев е с начално образование, не е женен, безработен е, неосъждан.

Антон Михайлов има основно образование, не е женен, безработен е, реабилитиран.

Всеки от тях се призна за виновен и заяви пред Добричкия окръжен съд, че разбира последствията на споразумението на влязла в сила присъда, и доброволно го е подписал.

Представителят на държавното обвинение посочи, че то не противоречи на закона и морала и поиска да бъде одобрено.

Добричкият окръжен съд одобри споразумението и прекрати наказателното производство. Актът му не подлежи на обжалване и протест.