Цонко Цонев подписа договора по най-големия проект на община Каварна

Кметът на Община Каварна Цонко Цонев подписа договор по проект за близо 20 милиона лева.

Цонко Цонев подписа договора по най-големия проект на община Каварна

Цонко Цонев подписа днес договор по проект на Оперативна програма „Околна среда 2007-2013г.” на стойност 19 348 754, 68 лева - безвъзмездната финансова помощ. Проектът „Подобряване и развитие на инфраструктурата за питейни и отпадъчни води в гр. Каварна” ще се реализира на два етапа – подготовка и изпълнение на инвестиционни проекти, за срок от 41 месеца.
  

Предвижда се извършване на цялостна реконструкция на пречиствателната станция за отпадни води в Каварна.

 

Освен това ще бъде изградена 3150 м. нова канализационна мрежа и ще бъде направена реконструкция на прилежащата към нея 2040 м. водоснабдителна мрежа.

 

„В процеса на проектиране ще се вземат предвид всички искания на каварненци за канализация на улици, на които няма такава и е възможно да бъде направена”, каза кметът Цонко Цонев. С реализацията на този проект 85 % от населението на града ще бъде с подменени канализация и водопровод.
  

Това е най-големият проект, който някога е печелен от община Каварна. По време на неговата реализация ще бъдат разкрити 25 работни места. Той ще допълва проекта, по който бе изграден нов главен колектор и прилежаща канализационна мрежа, обхващащ голям процент улици от ромския квартал „Хаджи Димитър” и част от индустриалната зона на града. Той също бе финансиран по Оперативна програма “Околна среда 2007-2013 г.”.