Сдружение „Майчина грижа“ подпомогна финансово Татяна Иванова по пътя й към Космоса

Татяна Иванова е студентка в САЩ, а в кампанията й за събирането на средства за нейното обучение там се включват хора от цялата страна

Сдружение „Майчина грижа“ подпомогна финансово Татяна Иванова по пътя й към Космоса

Сдружение „Майчина грижа“ подпомогна с дарение талантливата Татяна Иванова от Добрич. Сумата, с която дамите финансират обучението на добричкото момиче, е от 3 000 лв. 
Татяна Иванова е студент по специалността „Космическо инженерство“ със специализация „Ракетни двигатели“ в Embry-Riddle Aeronautical University (САЩ).
Благодарение на цяла България, чрез кампанията Подкрепи.бг, тя успява да събере необходимите средства за обучението си през първата година. Необходимата сума за втората академична година е 60 545 щатски долара, което е около 108 000 лв. 
До 3 януари тази година Татяна Иванова е трябвало да заплати първата вноска за пролетния семестър, която е в размер на  6 580 долара или 11 735 лв. През изминалата учебна година добричкото момиче с големи мечти успява да постигне високи резултати в следването си, но не и да получи студентски заем, както в САЩ, така и в България. В момента тя работи в офиса по бакалавърски проучвания като ментор на студентите и си търси втора работа. Наградена е със стипендия – Women in STEM, която е в размер на 5 000 щатски долара, тоест по 2 500 щ.д. на семестър. 
Дамите от Сдружение „Майчина грижа“, в изпълнение на амбициите си да подпомага талантливите деца на Добрич, са взели решението Татяна Иванова и нейната мечта да бъдат подкрепени със сумата от 3 000 лв.