Изграждането на нови мощности за зелена енергия одобри Областен експертен съвет

Заседанието на Областния експертен съвет по устройство на територията е проведено след постъпило заявление от "ТЕССА ЕНЕРДЖИ" ООД, гр. София

Изграждането на нови мощности за зелена енергия одобри Областен експертен съвет

Поводът за заседанието, свикано от областния управител на Добрич Йорданка Костадинова, е молба за разглеждане и приемане на частите на Комплексен проект за инвестиционна инициатива за строеж на обект: „Въздушна линия 110 kV от повишаваща подстанция 33/110 kV до възлова станция ВС 110 kV за присъединяване на Вятърна електроцентрала „Кремена – Тригорци“ към преносната електрическа мрежа ПЕМ 110 kV”, който се намира в землището на селата Дропла и Кремена, община Балчик, област Добрич и землищата на селата Балканци и Василево, община Генерал Тошево, област Добрич.



На заседанието са присъствали възложителите и представителите на строителния надзор на проекта, както и представители на всички институции и експлоатационни дружества, които са съгласували проекта и имат отношение към неговото изграждане. 

Главният експерт от Областна администрация Добрич инж. Веселин Димитров обобщи накратко инвестиционната инициатива и всеки от присъстващите имаше възможност да изрази становище. С единодушие поставените на обсъждане части от Комплексния проект за инвестиционната инициатива бяха приети и одобрени. С реализиране на един такъв обект на територията на област Добрич ще се изградят нови мощности за присъединява на производители на зелена енергия.