Над 360 000 лева са изплатени на община Каварна за изграждане на крайбрежна алея

ДФЗ изплати през февруари над 3 млн. лева на 32 бенефициери по Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г.

Над 360 000 лева са изплатени на община Каварна за изграждане на крайбрежна алея

ДФЗ изплати 366 165,31 лв. на община Каварна по процедура 2.1.1 „Инвестиции в многообразна публична инфраструктура свързана с рибарската общност и морския потенциал на територията”“ от Стратегията за водено от общностите местно развитие на МИРГ „Шабла-Каварна-Балчик“. Средствата са за изграждане на крайбрежна алея в Каварна, която да представлява място за разходка и отдих на жителите и гостите на града.
14 бенефициера са получили 1 016 560,43 лв. по мярка 5.3 “Мерки за предлагане на пазара” от ПМДР. Безвъзмездната финансова помощ се отпуска под формата на компенсации за смекчаване на последиците от война на Русия срещу Украйна върху риболовните дейности, ограничаване на въздействието от сътресението на пазара и веригата на доставки на продукти от риболов и аквакултури.
ДФ „Земеделие“ изплати 52 246,62  лв. на 3 бенефициера по мярка 1.9 “ Временно преустановяване на риболовна дейност вследствие на агресивната война на Русия срещу Украйна, която застрашава сигурността на риболовните дейности или възпрепятства икономическата жизнеспособност на риболовните операции”.Безвъзмездната финансова помощ е под формата на компенсации за собственици на риболовни кораби и рибари, които временно са преустановили риболовни дейности, за справяне с последиците от войната.
По различните мерки средства са изплатени на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури, община Бяла, МИРГ "ВЗР: Батак-Девин-Доспат“, МИРГ „Варна“, МИРГ "Несебър-Месемврия“, община Варна и др.