Областен, кмет и директор прерязаха лентата на борсата за семена

Областен, кмет и директор прерязаха лентата на борсата за семена
18-то издание на Международната борса за семена и посадъчен материал отвори врати днес в Добрич. Изложението ще продължи до 11-ти февруари.

Под съпровода на добруджански ритми лентата прерязаха областният управител Желязко Желязков, кметът на Добрич Детелина Николова и изпълнителният директор на „Добрички панаир“ АД Звезделина Иванова.

 

Над 60 фирми от страната и чужбина се включиха в изложението и предлагат на посетителите семена, посадъчен материал, препарати за растителна защита, биологични продукти за опазване на културите, парници и оранжерии, селскостопанска техника, инвентар за градини, лозя, овошки и цветя, специализирана литература и др.

 

В Добрич се събраха и представители на научни институти, браншови организации и структури. Близо 85% от присъстващите фирми са дългогодишни участници в Борсата за семена и посадъчен материал. Представят се още фирми от Холандия, Турция, Гърция, Полша, Франция, Италия, Израел, Япония, Румъния, Сърбия.

 

"Откриването на Борсата е празник на новите технологии, на успешния бизнес и на дълготрайното партньорство", заяви по време на откриването изпълнителният директор Звезделина Иванова. От своя страна кметът Детелина Николова беше категорична, че форумът на „Добрички панаир“ е намерил достойно място в агрокалендара на България. "Тук, на Борсата, в пълна сила потвърждаваме максимата, че каквото посеем, това ще пожънем", каза още кметът на добруджанския град. Ползотворни бизнес контакти пожела на изложителите и министър Мирослав Найденов в поздравителен адрес.

 

Традиционните награди за търговско представителство и иновации ще връчат тази вечер организаторите от „Добрички панаир“ АД.

 

_sta7355_600


Източник: AGRO.BG
Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+