Областният управител Йорданка Костадинова посрещна Генералния консул на Република Турция в Бургас

Дипломатът бе на опознавателна визита в област Добрич

Областният управител  Йорданка Костадинова посрещна Генералния консул на Република Турция в Бургас

Генералният консул на Република Турция в Бургас Толга Оркун бе на опознавателна визита в област Добрич. Заедно с него гост в Областна администрация Добрич бе и областният управител на област Бургас Пламен Янев.



Пред гостите областният управител Йорданка Костадинова е представила възможностите за бизнес и туризъм в област Добрич. От своя страна турският консул е споделил, че е готов да съдейства при заявен интерес от български фирми и да посредничи за свързването им с потенциални партньори в Република Турция.

Генералният консул е посетил село Лясково, община Добричка, където се е срещнал с кмета на селото Божко Божков. Дипломатът е споделил, че неговият прадядо е роден в добруджанското  село. 

Пред гостите Йорданка Костадинова е представила възможностите за туризъм в  област Добрич - както морски рекреативен туризъм, така и СПА отдих, спортен, балнеологичен и орнитоложки туризъм. Областният управител на Добрич е акцентирала още и върху факта, че регионът е с богата история и е показала на гостите си Балчик и част от неговите забележителности.

Интересна подробност е споделил турският дипломат, а именно, че е посещавал нос Калиакра заедно с турски писател, който разказал любовната история на девойките в книга, която е много продавана в Турция.