В Крушари организират кампания „Пролетно почистване 2024“

Община Крушари обявява дните от 18 до 22 март за „Дни на пролетно почистване“

В Крушари организират кампания „Пролетно почистване 2024“

Община Крушари обявява дните от 18 до 22 март 2024 г. за „Дни на пролетно почистване”.



От добруджанското кметство призовават институции, граждани и фирми да се включат в почистването на дворовете, прилежащите  площи, междублоковите пространства, публични пространства – паркове и градини, детски и спортни площадки.

От общинската администрация приканват жителите на Крушари, екипи на образователни  и социални институции, служители на търговски обекти, фирми, читалища, организации и институции на територията на общината да вземат участие в инициативата, като почистят от растителни и други отпадъци, прилежащите територии към жилищни и административни сгради, крайпътни зони или замърсени територии в околностите на населените места.

Изискването е отпадъците да бъдат събрани в чували и поставени до най-близките контейнери за битови отпадъци. Извозването на отпадъците ще се извърши от Община Крушари, уточняват още от кметството.  

Дейностите по реализиране на кампанията по места ще се координират от кметовете на съответните населени места в общината. 

Участие в кампанията „Пролетно почистване 2024“ може да се заяви на тел. 05771/2024, вътр. 212; или на e-mail krushari@krushari.bg.