Неправоспособни и пияни водачи заловиха полицаите през почивните дни в Добричка област

59-годишен с 1,44 промила излетя в нива по пътя Карапелит - Добрич

Неправоспособни и пияни водачи заловиха полицаите през почивните дни в Добричка област


На 16 март, около 15:30 часа в Каварна е спрян за проверка мотопед, управляван от 25-годишен мъж. Установено е, че водачът не притежава свидетелство за управление и шофира мотопеда в едногодишен срок от наложено му наказание за същото провинение. При извършената справка в информационните масиви на МВР е установено, че МПС не е регистрирано по надлежния ред. Мъжът е задържан за срок от 24 часа. 



На 17 март, около 14:10 часа в с. Крушари е спрян за проверка лек автомобил „БМВ“, управляван от неправоспособен 59-годишен мъж. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация е отчела наличието на 1,66 промила. Водачът е задържан за 24 часа в ареста.

На 17 март, около 08:10 часа е получено съобщени за възникнало ПТП по пътя с. Карапелит посока град Добрич. На място е установено, че лек автомобил „Рено“, управляван от 59-годишен мъж, губи контрол над автомобила и се преобръща в крайпътна нива. Водачът е прегледан и освободен за домашно лечение. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,44 промила. 

По случаите са образувани досъдебни производства.