Връчиха призове за търговско представителство и иновации в рамките на Борсата за семена

„Добрички панаир“ АД връчи своите традиционни награди в рамките на XVIII-та Международна борса за семена и посадъчен материал.

Връчиха призове за търговско представителство и иновации в рамките на Борсата за семена
Отличието за иновации получи „Пионер Семена България“. По думите на мениджъра на компанията у нас Чавдар Дочев фирмата е с най-голям размер на инвестициите в разработването на хербицид-толерантни слънчогледови хибриди. От своя страна той подари на кмета на гр. Добрич Детелина Николова отличителния символ на „Пионер“ – статуетка с формата на царевица и пожела на фермерите от Добруджа да продължават да търсят нови и модерни решения за своята дейност.

В раздела за търговско представителство наградата отиде при фирма „Дюпон България“ ЕООД. Фирмата предлага на земеделските производители пълна гама висококачествени продукти за растителна защита. Въпреки че едва преди няколко години – през 2008 г., беше открито представителство и у нас, компанията има твърди позиции на пазара. За 2012 г. фирмата предлага на своите клиенти нови и атрактивни решения за опазване на културите.

По време на официалната вечеря след откриването на Борсата за семена и посадъчен материал „Добрички панаир“ АД награди и в-к „Агровестник“. Отличието се връчва за дългогодишно сътрудничество и медийно партньорство, с него се отбелязва и 20-та годишнина от създаването на печатното издание. Първият брой на вестника излиза на 6 март 1992 г. и въпреки многобройните трудности, винаги е бил в помощ на земеделските производители, сподели собственикът Велина Петкова.