Сибирският студ продължава и в четвъртък

По данни на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН за утре в 17 области на страната е обявен код оранжев заради ниски температури. За останалите 11 области, сред които и Добрич, е в сила по-ниската степен - жълт код.

Сибирският студ продължава и в четвъртък

През следващото денонощие времето у нас ще бъде студено.

 

В Северна България преобладаващите минимални температури ще бъдат между минус 17 и 22°, на отделни места и по-ниски, а максималните – между минус 16 и 13°, в местата с трайна мъгла и по-ниски.

 

Облачността над страната ще бъде разкъсана, предимно значителна през тази нощ и утре преди обяд, когато на отделни места, в източните райони все още ще превалява слаб сняг. Още през нощта в Дунавската равнина ще се образува мъгла, която утре по течението на река Дунав ще бъде по-трайна и там дневните температурите ще останат много ниски.

 

Вятърът и в Източна България чувствително ще отслабне и ще бъде предимно умерен.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца – слабо ще се понижи.

Над Черноморието ще има значителна облачност. Преди обяд, главно по южното крайбрежие все още ще превалява слаб сняг. Вятърът чувствително ще отслабне, но ще се задържи умерен, в пулсации до 14-16 м/сек., от североизток. Максималните температури ще бъдат между минус 7 и минус 2°. Температурата на морската вода е от 1° по северното, до 3° по южното крайбрежие. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.