Неявяване на свидетели и вещи лица отложи дело за убийство

Добричкият окръжен съд разпита трима свидетели и прие три съдебно-медицински експертизи по наказателното дело срещу 31-годишния Николай И. П. от Шумен. Неявяването на други трима свидетели и на вещите лица, изготвили две съдебно-психиатрични и психологически експертизи, наложи отлагане на процеса.

Неявяване на свидетели и вещи лица отложи дело за убийство

Николай П. е подсъдим по обвинение на Окръжна прокуратура – Шумен, за това, че на 16.12.2008 г. в Шумен умишлено умъртвил 24-годишен гражданин на същия град. Според обвинителния акт вечерта на 15.12.2008 г. около 23 ч. Николай П. посетил с приятели дискотека в Шумен, където бил и пострадалият. Между двама възникнал конфликт при напускането на заведението около 04,30 ч. на 16.12.2008 г. Разправията била потушена от охраната на заведението. 24-годишният се отправил към кафене, а обвиняемият се прибрал в дома си, взел кухненски нож и отново излязъл. Той обиколил денонощно работещите питейни заведения, за да търси пострадалия. Около 5 ч. влязъл в закусвалня, попитал охраната за търсеното от него лице и обяснил, че иска да си „уредят сметките”. Преди да напусне заведението от него паднал кухненският нож. След 06 ч. Николай П. влязъл до кафето, където бил 24-годишният, напсувал го и с това го разгневил. Пострадалият и компанията му излезли навън и пред заведението 24-годишиният и подсъдимият си разменили множество удари. Приятелите на пострадалия опитали неуспешно да ги разтърват. Николай П. извадил ножа от джоба на якето си и със сила го забил в областта на корема на пострадалия. След това побягнал. Пострадалият бил отведен в МБАЛ-Шумен за оказване на неотложна медицинска помощ. Въпреки интензивното лечение, е починал в 07.15 ч. на 16.12.2008 г. е починал от масивна кръвозагуба, настъпила в резултат на прободно-порезно нараняване, проникващо в коремната кухина.

Днес Добричкият окръжен съд прие три съдебно-медицински експертизи – на трупа на пострадалия и две на подсъдимия. Добричкият окръжен съд не уважи молбата на адвокатите на Николай П. да бъде изменена мярката му за неотклонение домашен арест в парична гаранция. Делото ще продължи на 01.11.2010 г.