На 6 май празнуват Каварна и Тервел

В Каварна концерт ще има Георги Христов, а в Тервел- Нели Петкова

На 6 май празнуват Каварна и Тервел

Празничният ден в Каварна започва в 10.30ч. на площад „Защитата на Каварна“  с
програма с участието на вокална група „Усмивка“ при СУ „Стефан Караджа“ и вокална група при  ОУ „Йордан Йовков“ гр. Каварна, възпитаници на ДГ „Радост“ гр. Каварна, Фолклорен танцов състав „Бизоне“ към НЧ „Съгласие-1890“ гр. Каварна, ДФТШ „ОРИСИЯ“ гр. Каварна.
В 12:00ч.  денят продължава с концерт на фолклорната певица Ивелина Колева.
А в 20:00ч. на сцената ще излезе Георги Христов. Празничният ден ще завърши с
тържествена заря.

В 9,00 часа започва празничният ден в Тервел със света литургия, след която ще бъдат осветени курбани, дарени от Кмета инж. Симеон Симеонов и почетния гражданин на Тервел Мариян Колев.



В 9,30 часа на площад „Кан Тервел“ ще започне кулинарното изложение „Пролетни празници в Тервелско“ с алея на занаятите и изкуствата. Участие ще вземат самодейните състави при читалищата и пенсионерските клубове, както и местни творци и занаятчии.

В 10,00 часа всички деца до 10 години са поканени да участват в борба за „Най- здраво великденско яйце в Тервел“. В надпреварата могат да участват само писани кокоши яйца.

В 11,00 часа на площада пред общината инж. Симеон Симеонов ще открие първото изложение на ретро автомобили, което се организира съвместно с клуб „Толбухин“ от гр. Добрич с председател Петър Георгиев. В изложението ще участват и местни ретро маниаци.

Празничната програма ще завърши в 18,00 часа, на откритата сцена, с концерт на певицата Нели Петкова.