Спектакълът „Дуенде – Земята Майка“ ще гостува в Добрич

Представлението е симбиоза между музикалното и поетично изкуство, изградено е върху стихове на поетесата от Добрич Красимира Атанасова

Спектакълът „Дуенде – Земята Майка“ ще гостува в Добрич


Спектакълът „Дуенде – Земята Майка“ ще бъде представен в Добрич на 19 май, от 19.00 часа в Камерна зала на ДТ „Йордан Йовков“.



„Дуенде – Земята Майка“ е новаторски интерактивен спектакъл, който изследва развитието на звука от самото му зараждане и начините, по които музикалното и поетичното изкуство могат да повлияят върху човешкото разбиране, съпричастност и грижа към себе си и към природата.

Спектакълът е изграден върху текстове на поетесата от Добрич Красимира Атанасова, в чиято поезия се докосва дълбоко скритата и тайнствена връзка между човешката и Божествената природа. Представлението е авторски продукт на Мариана Йотова и Ралица Ковачева – Бежан.

„В една неочаквана свръх театрална среда, където „тук и сега“ се сливат с бляновете и надеждата, където всичко, което се случва е това, което ни предстои, където над нас се изсипват порой от чувства и емоции, и сетивата ни са изострени до болка, се раждат музиката и поезията. Завладяващата визуална мултимедийна среда, насища пространството с мащабни и въздействащи образи, които потапят зрителите в една приказна и катарзисна атмосфера“ – споделят от творческия екип на спектакъла.

Музиката е дело на Ралица Ковачева – Бежан, Мариана Йотова и Петър Йорданов – Бъни. Мултимедия - Петко Танчев, костюми - Наталия Живкова. Участват Мариана Йотова, Ралица Ковачева – Бежан, Петър Йорданов – Бъни.

Спектакълът се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на културата по програма за създаване на нови музикални произведения.

За информация и билети : Билетен център на ДТ “Йордан Йовков“ – гр. Добрич.